Letselschade door dieren

Wanneer is er sprake van letselschade door dieren?

Letselschade kan natuurlijk ook veroorzaakt worden door dieren. Denk bijvoorbeeld aan een hondenbeet die u oploopt tijdens een wandeling in het park, of een trap van een paard. Wanneer dit gebeurt, is de eigenaar/bezitter van het dier aansprakelijk voor de schade die u is toegebracht.

Wat te doen bij letselschade door een dier?

Wanneer u gewond bent geraakt door een dier, en dit dier heeft een eigenaar, dan kunt u hem of haar aansprakelijk stellen. Dat klinkt makkelijker dan het is, en daarom helpen we u daar graag kosteloos bij. Zo hebben wij Paul ook geholpen. Tijdens het hardlopen in het park werd hij fors in zijn onderbeen gebeten door een loslopende hond. Hierdoor heeft Paul zijn werk als koerier geruime tijd niet kunnen doen. Wij hebben de eigenaar van de hond aansprakelijk gesteld voor de letselschade van Paul, en de schade verder afgewikkeld met de aansprakelijkheidsverzekeraar van de eigenaar van de hond.

Hoe hoog is de schadevergoeding?

Dat hangt af van de ernst van de gevolgen en met welke extra kosten u te maken heeft gekregen. Soms zijn er direct na het ongeval veel onkosten, zoals de schade aan uw kleding, extra reiskosten, medische kosten of kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Ook andere schadeposten in de verdere toekomst kunnen een rol spelen. Soms ontstaan zelfs problemen op het werk.

Heeft u letselschade? Bel ons vandaag nog.

Heeft u letselschade door een dier opgelopen, en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, of kom gerust langs op ons kantoor. We helpen u graag kosteloos.

 

Letselschade door dieren