Werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade

Werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade

Ook op het werk kan een ongeluk of ongeval zich voordoen. Je kunt de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade. Denk dan bijvoorbeeld aan een verkeersongeluk of een ander soort bedrijfsongeval. Als deze schade is opgelopen terwijl u aan het werk was dan kan deze letselschade op de werkgever verhaald worden.

Om de werkgever aansprakelijk te stellen voor letselschade is het van belang dat bewezen (bewijsvoering) kan worden dat deze schade opgelopen is tijdens het uitvoeren van uw werk. En dit  moet samenhangen met de werkzaamheden die u voor uw werkgever uitvoert.

Voorbeelden van letselschade tijdens het werk:

Als het om een bedrijfsongeval gaat dan kunt u de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade als er onvoldoende veiligheidsmaatregelen zijn genomen om werknemers te beschermen tegen ongevallen op de werkvloer. Dat houdt ook in als er onvoldoende toezicht op het naleven van de getroffen veiligheidsmaatregelen is geweest.

Indien u bewust roekeloos te werk bent gegaan, of als er spraken was van opzet dan kunt u letselschade niet verhalen op uw werkgever.

Bewijsvoering

Het aanleveren van de juiste bewijzen die uw werkgever aansprakelijk kunnen stellen kan een complexe zaak zijn. Zeker in het geval van ernstige letselschade is het fijn om daarbij een helpende hand te krijgen van onze letselschade expert. Deze weet immers precies wat er moet gebeuren en zorgt ervoor dat alles geregeld wordt. Het inschakelen van deze letselschade expert kost u helemaal niets!

Tips bewijsvoering letselschade op het werk:

  • Zorg altijd voor het vastleggen van evt. getuigen van het ongeval
  • Leg zoveel mogelijk vast op foto of video van het ongeval
  • Bewaar bonnetjes van gemaakte kosten die verband hebben met het ongeval

Letselschade op het werk

Opgelopen letselschade op het werk kan flink oplopen. Vaak is het terugvallen van inkomen de belangrijkste schade. Als u namelijk niet meer of gedeeltelijk kunt werken dan gaat uw inkomen achteruit. Naast andere gemaakte (medische) kosten kan ook dit verhaald worden op de werkgever.

Voorbeelden van kostenposten:

  • kosten voor huishoudelijke hulp
  • reiskosten naar dokter, ziekenhuis of specialist
  • psychologische of andere zorg verlenende hulp
  • aanpassingen aan uw huis
  • wettelijke rente
  • kosten van de letselschade advocaat of letselschade expert

 Verzekering

Het is goed om te weten dat alle bovengenoemde zaken via de verzekering van uw werkgever worden afgewikkeld. U valt dus niet persoonlijk uw werkgever aan, maar u wilt de gemaakte kosten wel verhalen op de werkgever. In dit geval zal onze letselschade expert met de verzekering van uw werkgever in conclaaf gaan om de zaak zo goed mogelijk af te ronden.

Heeft u hulp nodig bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever voor letselschade? Of weet u niet zeker of uw geval ook in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan kunnen wij geheel gratis beoordelen of u letselschade heeft opgelopen tijdens uw werk die op uw werkgever verhaald kan worden.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!