Smartengeld en schadevergoeding

Smartengeld en schadevergoeding

Veel mensen realiseren zich niet dat zij recht hebben op een vergoeding als zij letsel oplopen door toe doen van een ander. Dit kan lichamelijk, geestelijk of een combinatie van beide zijn. In alle gevallen kan dit grote gevolgen hebben. Gevolgen voor uw privéleven maar ook zakelijk. U kunt misschien een hele tijd niet werken en privé heeft u een huishoudelijke hulp nodig. Indien u letselschade oploopt helpt Hofmans u de schade te verhalen.
Het uitgangspunt is dat een slachtoffer er niet op achteruit mag gaan en middels een letselschadevergoeding weer in dezelfde toestand van voor het ongeval komt. U mag niet alleen niets aan vermogen inleveren, maar ook de gederfde levensvreugde moet financieel gecompenseerd worden.

Schade

U wordt geconfronteerd met allerlei onverwachte kosten en mogelijk verlies van inkomsten als u letselschade oploopt. We spreken in dit geval over materiële schade. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Hiervan is bijvoorbeeld sprake bij beschadiging van uw eigendommen maar ook misgelopen inkomen, reiskosten, huishoudelijke hulp, kosten voor het ziekenhuis en dergelijke.
Daarnaast kennen we ook immateriële schade. Immateriële schade is schade veroorzaakt door pijn, verdriet en het verlies aan levensvreugde na een ongeval. Een schadevergoeding die wordt uitgekeerd voor immateriële schade wordt smartengeld genoemd.

Schadevergoeding. Hoe werkt dat?

Het traject van het bepalen van de schade en een passende vergoeding kan soms lang duren en complex zijn. Hofmans Letselschade helpt op een deskundige en persoonlijke wijze. Wij helpen u bij het bepalen en berekenen van de schade. Vervolgens zorgen wij voor de gehele afwikkeling van de schade. Lees meer over hoe schadevergoedingen werken.

Checklist schadeposten

Veel schadeposten liggen voor de hand, maar er zijn ook kosten waar u misschien niet meteen aan denkt. Om te voorkomen dat u kosten misloopt hebben wij een lijst opgesteld zodat u op een overzichtelijke manier kunt zien welke kosten u eventueel kunt verhalen. Uiteraard hoeft u de kosten niet zelf te verhalen, hier helpen wij u graag bij. Bekijk hier de checklist schadeposten.

Onze hulp is voor u gratis

Het inschakelen van Hofmans Letselschade kost u niets. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis. Tijdens dit gesprek met onze letselschade expert onderzoeken wij of uw schade verhaalbaar is. Indien dit inderdaad het geval blijkt te zijn zullen wij alle kosten die gemaakt worden verhalen op de aansprakelijke partij.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!