Schadevergoeding

Schadevergoeding

Op het moment dat u schade oploopt door een ander heeft u wellicht recht op een schadevergoeding. Hofmans Letselschade helpt slachtoffers om de schade te verhalen, op deskundige en persoonlijke wijze. Hofmans Letselschade bekijkt samen met u welke schade er al geleden is en welke schade nog te verwachten. Alle materiële en immateriële schade moet uiteindelijk worden vertaald naar een geldbedrag: de schadevergoeding. Het traject om een schadevergoeding te krijgen kan in sommige gevallen lang duren en ingewikkeld zijn. Daarom is het noodzakelijk om een deskundige partij als Hofmans Letselschade in te schakelen. Daarbij gaat het alleen om die schade die door andere instanties niet gedekt wordt, bijvoorbeeld door uw zorgverzekeraar.

Schadevergoeding letselschade berekenen

De schadevergoeding berekenen bij letselschade hangt af van veel factoren. De aard en ernst van het letsel hoeven hierbij niet altijd doorslaggevend te zijn. De schadevergoeding wordt bepaald naar redelijkheid en billijkheid. Hierbij geldt altijd het zogenaamde ‘indemniteitsprincipe’, dat betekent dat uw schade vergoed wordt maar niet meer dan dat. Belangrijk voor het bepalen van de schade is de vergelijking tussen uw persoonlijke situatie met en zonder ongeval. Deze factor is moeilijk te bepalen doordat er nooit met zekerheid kan worden gezegd hoe uw leven eruit had gezien zonder dat het ongeval had plaatsgevonden. Hofmans Letselschade streeft altijd naar een zo’n goed mogelijk resultaat voor u.

Recht op schadevergoeding

U heeft recht op een schadevergoeding als er sprake is van een onrechtmatige daad. Een voorbeeld hiervan is iemand die door rood licht rijdt en daardoor bent u het slachtoffer van een ongeluk. U kunt dan aanspraak maken op een schadevergoeding bij een verkeersongeval. Overtreding van een maatschappelijke norm, u kunt hierbij denken aan een natte vloer waarvoor geen waarschuwing is gegeven, en u heeft hierdoor letsel opgelopen ook hier kunt u schadevergoeding voor claimen.
Een belangrijk aspect is dat de daad en de schade direct met elkaar een verband hebben. Het moet dan ook te bewijzen zijn dat de schade die u hebt opgelopen een direct gevolg is van bijvoorbeeld het ongeluk. In sommige gevallen wordt niet de hele schade vergoed. Dit kan komen doordat u zelf ook schuld heeft aan de schade of dat er niet genoeg is gedaan om de schade te beperken. In dit soort situaties kijken wij uiteraard kritisch mee en bepalen wij samen met u wat de eventuele vervolg stappen kunnen zijn.

Hofmans Letselschade

Hofmans Letselschade heeft jarenlange ervaring op het gebied van het verhalen van verschillende soorten letselschade. Wij beseffen als geen ander dat op het moment dat u slachtoffer bent, u al genoeg aan uw hoofd heeft. Wij helpen u daarom graag bij het uitzoeken van de aansprakelijkheid en het verhalen van de schade op de aansprakelijke partij.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!