Schadevergoeding medische missers

Schadevergoeding medische missers

Er is sprake van een medische misser wanneer een zorgverlener een medische fout heeft gemaakt. Helaas krijgen veel te veel mensen te maken met letselschade door een medische misser. Jaarlijks overkomt dit ruim 35.000 mensen. Voorbeelden zijn een foutieve ingreep tijdens een operatie of het toegediend krijgen van verkeerde medicatie. Maar ook een verkeerde diagnose met ernstige gevolgen voor uw gezondheid behoren hiertoe. Is de zorgverlener aansprakelijk voor uw letselschade? Dan heeft u wellicht recht op een schadevergoeding medische missers.

Hoe hoog is de schadevergoeding medische missers?

Hoe hoog de schadevergoeding kan zijn, hangt af van verschillende factoren. Ten eerste speelt de ernst van de situatie een grote rol, en of de medische misser tijdelijke of blijvende schade heeft veroorzaakt. Verder is het van belang te bekijken in hoeverre u sindsdien met extra kosten te maken heeft. Te denken valt aan hulp in de huishouding, omdat u dit door de medische fout niet zelf kunt doen. Maar ook loopt u wellicht inkomsten mis, omdat u uw werk niet meer kunt uitvoeren. Om u een idee te geven van mogelijke schadeposten, hebben we de meest voorkomende op een rijtje gezet.

Hofmans helpt kosteloos bij het aansprakelijk stellen

Om te bewijzen dat de zorgverlener een fout heeft gemaakt, moet worden vastgesteld of deze heeft gehandeld volgens de normen van de beroepsgroep. Een medische fout is soms lastig vast te stellen: als een medische behandeling een slecht resultaat oplevert, dan hoeft dit niet te betekenen dat er een fout is gemaakt. Er kan ook een complicatie optreden waar de arts niets aan kan doen. Hofmans Letselschade helpt u te onderzoeken of de arts aansprakelijk is. Om een schadevergoeding te realiseren, moeten we bewijzen dat de arts onzorgvuldig heeft gehandeld. En dat die fout de oorzaak is van de schade die u lijdt. We hebben een medisch adviseur in huis die alle medische aspecten beoordeelt. Vervolgens bekijken we of we de arts of het ziekenhuis daadwerkelijk aansprakelijk kunnen stellen. In dat geval regelen we de schadevergoeding met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van het ziekenhuis.

Bent u slachtoffer van een medische misser, en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Hofmans Letselschade helpt u helemaal gratis.

Schadevergoeding medische missers

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!