Schadevergoeding

Schadeposten en schadevergoeding

Na het ongeval moeten er allerlei zaken geregeld worden en vaak mist u inkomen. Ook de extra kosten kunnen al snel behoorlijk oplopen.

Denk hierbij aan kosten voor medische zorg, hulp bij revalidatie, extra huishoudelijke hulp, gezinshulp, invalskrachten of aanpassingen aan de woning. De financiële gevolgen van een letsel zijn daarmee een belangrijk onderdeel van de letselschade.

Materiële schade en immateriële schade

Er zijn verschillende soorten schade. Materiële schade is schade die direct in geld is uit te drukken. Dit betekent bijvoorbeeld: beschadiging van uw eigendommen (bijvoorbeeld auto, fiets of kleding) maar ook misgelopen inkomen, kosten voor het ziekenhuis, huishoudelijke hulp en dergelijke. Immateriële schade is schade veroorzaakt door verdriet, de pijn en het verlies aan levensvreugde na een ongeval. Lees hier meer over materiële schade en immateriële schade.

Schadevergoeding. Hoe werkt dat?

Het traject van het bepalen van de schade en een passende vergoeding kan soms lang duren en complex zijn. Lees meer over hoe schadevergoedingen werken.

Checklist schadeposten

Veel schadeposten liggen voor de hand, maar er zijn ook kosten waar u misschien niet meteen aan denkt. Bekijk hier de checklist schadeposten.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!