Bent u aangereden en is de dader onverzekerd of onbekend, is de veroorzaker doorgereden, er vandoor gegaan of op de vlucht geslagen?

Dader op de vlucht en onbekend…

Alex stapt altijd vroeg in de auto om de spits voor te zijn. Nota bene op de hoek van zijn eigen straat wordt hij plotseling aangereden door een auto die hem geen voorrang verleent. Boem…Verschrikt zet hij zijn auto aan de kant en het eerste wat hij denkt is: ”gaat het goed met die ander?” Nog voordat hij de vraag kan stellen ziet hij de andere auto er nog net om de hoek vandoor gaan. De dader is op de vlucht geslagen. Het kenteken kan hij helaas niet meer zien.

Vervuilde wegen…

Larissa rijdt graag motor. Op een zonnige dag besluit ze haar vriend op te halen voor een ritje. Bijna bij haar vriend aangekomen komt ze plotseling en volkomen onverwacht ten val op een rotonde. Wat is dit nu?!
Op het moment dat ze overeind krabbelt, merkt ze dat haar benen bijna onder haar vandaan glijden. Er ligt een rare vloeistof op de weg en het stinkt naar diesel.
Uit later onderzoek van de politie ter plaatse blijkt dat waarschijnlijk een automobilist zijn tankdop niet goed heeft afgesloten en in de bocht diesel is verloren, waardoor het wegdek spekglad is geworden.

Vriendelijke veroorzaker…

Steven is altijd erg voorzichtig. Toch overkomt hem helaas een ongeluk. Bij het stoplicht is er een auto bij hem achterop gereden. Dat is balen, maar goed dat kan iedereen gebeuren. Nog voordat hij kan uitstappen wordt er op zijn raampje geklopt en gevraagd of alles goed met hem is. “Sorry, ik zat niet op te letten.” Het blijkt de bestuurder van de auto achter hem te zijn. Gegevens worden uitgewisseld en ieder gaat weer zijn weg. Een week later krijgt Steven te horen dat de auto van de vriendelijke veroorzaker helemaal niet verzekerd blijkt te zijn. En nu?

Het zal je maar gebeuren…

In bovengenoemde zaken zou je haast denken: “Verdorie, dit is helemaal mijn schuld niet en nu blijf ik met mijn (letsel)schade zitten!”
Maar is dat ook zo?

Lang niet altijd hoeft dat het geval te zijn. Vaak zijn er namelijk verhaalsmogelijkheden als de veroorzaker een auto, motor of een scooter is en kan er een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds Motorverkeer – waarborgfonds.vereende.nl

Hofmans Letselschade helpt u gratis bij het uitzoeken en het regelen van dit soort gevallen.
Wij zijn deskundig op dit gebied met medewerkers die hierin gespecialiseerd zijn.
Onze medewerkers geven u advies, bieden hulp en nemen de afwikkeling voor u uit handen.

Is u zoiets overkomen?

  • Doe direct aangifte bij de politie van het ongeluk.
  • Meld uw schade zo snel mogelijk bij Hofmans Letselschade.
  • Voor onze hulp brengen wij u geen kosten in rekening.

Uiteraard kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen voor gratis advies. Onze specialisten zijn op werkdagen bereikbaar onder telefoonnummer 020-4714004.

Schade door een onverzekerde of onbekende dader / veroorzaker 1
Schade door een onverzekerde of onbekende dader / veroorzaker 2
Schade door een onverzekerde of onbekende dader / veroorzaker 3
Contact Hofmans Letselschade