mr. Vera Mulders

“Ervoor zorgen dat een cliënt zich gehoord voelt vind ik van wezenlijk belang. Ik wil er niet alleen voor zorgen dat slachtoffers een vergoeding krijgen voor de door hen geleden materiële en immateriële schade, maar ook dat zij hun leven weer op de rit krijgen door hun herstel zoveel mogelijk te bevorderen.”

Wie zit er tegenover me?

Mijn naam is Vera Mulders. Tijdens het volgen van de Master Privaatrecht en het lopen van diverse studentstages, werd mijn interesse in het werk als letselschadejurist gewekt. Om die reden heb ik er toen voor gekozen om mijn masterscriptie te schrijven over de Gedragscode Behandeling Letselschade. Mijn scriptie betrof een praktijkgericht juridisch onderzoek naar de sociale werking van de gedragscode. In het kader daarvan heb ik diverse professionals uit de letselschadebranche mogen interviewen. Een van die professionals was Annemiek van Reenen-Ten Kate, directrice van Hofmans Letselschade. Tijdens het interview met Annemiek heb ik een heel positief beeld gekregen over Hofmans en daarom wilde ik heel graag bij Hofmans werken! Sinds ik bij Hofmans werk is mijn interesse in letselschade steeds meer gegroeid en ik ben dan ook blij dat ik deze stap heb gezet.

Waarom kom je elke dag je bed uit om bij Hofmans aan de slag te gaan?

Hofmans is een betrouwbaar letselschadebureau dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan en dat het slachtoffer altijd centraal stelt. Hofmans geeft niet alleen juridische bijstand, maar heeft ook oog voor de sociale en maatschappelijke gevolgen van een ongeval. Ik vind het belangrijk om niet alleen vanuit juridisch perspectief te werken, maar ik kijk graag verder dan dat. Mijns inziens ben je dan immers beter in staat om te begrijpen waar het slachtoffer écht behoefte aan heeft. Ik ben iemand die graag een blijvend positief verschil maakt in het leven van anderen en tijdens mijn werk als letselschadejurist bij Hofmans heb ik absoluut het gevoel dat ik écht iets kan bijdragen in het leven van een slachtoffer. Bovendien biedt Hofmans een informele werkomgeving en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het fijn dat ik bij Hofmans mezelf kan zijn op de werkvloer en gemakkelijk naar collega’s toe kan lopen voor een vraag of voor een gezellig gesprek.

Welke letselschadezaak is je het meest bijgebleven?

Eigenlijk blijven veel zaken mij goed bij. Je wordt natuurlijk geconfronteerd met mensen die een ongeval mee hebben gemaakt, waardoor hun leven in één keer op zijn kop staat. Maar de zaak die mij het meest is bijgebleven betreft een ongeval tussen een auto en een scooter. Het slachtoffer reed op de scooter en werd geschept door een auto. De auto is vervolgens doorgereden. Het kenteken is door een getuige genoteerd, maar de bestuurder van de auto bleef desondanks betrokkenheid ontkennen. Dit heeft een geruime tijd voor veel verdriet en woede bij het slachtoffer gezorgd. Hoewel het slachtoffer het er erg moeilijk mee had, merkte ik wel dat het enorm hielp om haar regelmatig te bellen, om echt even de tijd voor haar te nemen en haar haar verhaal te laten doen. Deze zaak heeft mij bovenal geleerd dat één van de belangrijkste dingen in een letselschadezaak is dat slachtoffers zich gehoord voelen.

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!