mr Tamara Joosten

“Het leuke aan het werk als letselschadejurist is dat je slachtoffers in veel gevallen kunt helpen een vervelende en vaak negatieve gebeurtenis tóch met een positief gevoel af te sluiten”.

Wie zit er tegenover me?

Mijn naam is Tamara Joosten. Tijdens de afronding van mijn studie Rechtsgeleerdheid ben ik in 2017 begonnen met werken bij Hofmans. Het werk als letselschadejurist is mij echter bijna met de paplepel ingegoten. Van huis uit heb ik altijd veel meegekregen over het werk als letselschadejurist (mijn moeder is sinds 1998 werkzaam in de letselschadebranche). Het was echter pas tegen het einde van mijn studie dat mijn eigen interesse in de letselschade begon te groeien. Sinds ik bij Hofmans werk is deze interesse alleen maar gegroeid en ik ben nog altijd blij dat ik de keuze heb gemaakt mij hierin te specialiseren.

Waarom kom je elke dag je bed uit om bij Hofmans aan de slag te gaan?

Hofmans is een ervaren, rechtvaardig, en vooral warm bedrijf waarbinnen je de mogelijkheid krijgt om jezelf te ontwikkelen en waar een goede werksfeer erg belangrijk is. Deze combinatie tussen zo veel mogelijk uit jezelf kunnen halen en een goede band met je collega’s maakt Hofmans voor mij speciaal. We kunnen binnen Hofmans veel van elkaar leren en daarnaast ook echt op elkaar bouwen. Dit zie je ook terug in het contact met slachtoffers en andere betrokken partijen en maakt werken voor Hofmans zo leuk.

Welke letselschadezaak is je het meest bijgebleven?

De zaak die mij het meest is bijgebleven betreft een ongeval tussen een auto en een scooter. Het slachtoffer dat ik heb bijgestaan reed ten tijde van het ongeval op de scooter. Het letsel leek aanvankelijk erg mee te vallen. We konden er voorzichtig vanuit gaan dat het slachtoffer binnen enkele maanden hersteld zou zijn. Uiteindelijk bleek de minst lichamelijke klacht zich te hebben ontwikkeld tot een letsel met lange herstelperiode en veel onzekerheid. Het herstel heeft uiteindelijk ruim 3 jaar geduurd met blijvende klachten tot gevolg. Dit heeft mij geleerd ten alle tijde bedacht te zijn op onverwachte gebeurtenissen en omstandigheden om zo het slachtoffer goed te kunnen bijstaan en adviseren indien er iets gebeurt waarop hij of zij niet heeft gerekend.

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!