mr. Annemiek van Reenen-ten Kate, re

“Juist door goed te luisteren, kun je iemand echt helpen. Daar zit onze kracht”.

Al meer dan 20 jaar werk ik als letselschadejurist. Samen met Maaike van den Berg heb ik op 1 juli 2017 Hofmans Letselschade overgenomen van de Daniel Hofmans, die Hofmans Letselschade in juli 1997 is gestart. Maaike en ik zijn allebei directeur/eigenaar en we hebben de taken onderling verdeeld.

Ik ben opgegroeid in een dorpje in Twente en op mijn 18e ben ik Rechten gaan studeren in Amsterdam aan de Vrije Universiteit. Tijdens mijn studie heb ik gewerkt als assistente in een huisartsenpraktijk en heb ik het vak Juridische Aspecten gedoceerd aan verzorgden en aan verpleegkundigen. Ik vond gezondheidsrecht een erg leuk vak omdat het zowel juridische als medische aspecten behelst. Daar begon mijn interesse in het medisch aansprakelijkheidsrecht en naast mijn taken als directeur behandel ik zelf ook letselschadezaken. Mijn vakgebied is medische aansprakelijkheid.

Naast mijn werk als directeur en als register expert personenschade ben ik onder meer voorzitter van een grote beroepsverenging, het NIS, ben ik vice voorzitter van branchevereniging NLE, lid van de Normcommissie van het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad, lid van de adviescommissie Opleidingen OSR en ben ik redactielid van een juridisch tijdschrift Afwikkeling Personenschade.

Ik ben elke keer weer benieuwd naar het verhaal van een cliënt. Wat is er gebeurd en hoe kan Hofmans Letselschade helpen. Een verkeersongeluk, een medisch incident, een beet van een hond, dat zet de wereld echt even helemaal op zijn kop. Ik houd van oplossen en van aanpakken. Ik geloof in ‘samen oplossen’ ook al is dat soms best moeilijk omdat standpunten uit elkaar liggen. Dan is het de uitdaging om samen te kijken waar je elkaar wel kunt vinden in plaats van de verschillen te benadrukken. Ik vind het ook belangrijk om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het letselschadeproces. Hoe kunnen we samen in de letselschadebranche het slachtoffer van een ongeluk of een medische fout nog beter helpen. Wat is er nodig. Ik help graag mee de verbinding te leggen tussen alle partijen in onze branche want hebben elkaar nodig om een slachtoffer zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Ik ben heel erg trots op al mijn collega’s bij Hofmans Letselschade. We zijn een super hecht en gemotiveerd team. Alle collega’s willen het beste voor onze cliënten, staan altijd voor hen klaar. We luisteren, geven vertrouwen, bieden steun: we zorgen voor onze cliënten. Door goed te luisteren, kun je iemand goed helpen. We proberen altijd samen een oplossing te vinden en proberen partijen samen te brengen.

mr. Annemiek van Reenen-ten Kate - Directeur / NIVRE Register-expert personenschade 2 | Hofmans Letselschade, expert op gebied van letselschade

mr. Annemiek van Reenen-ten Kate

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!