Franc van der Blom

“Een gerenommeerd letselschadebureau dat zich focust op de wensen en behoeften van de cliënt”.

Wie zit er tegenover me?

Mijn naam is Franc van der Blom. Tijdens mijn studie werd mijn interesse in het werken binnen de verzekeringswereld gewekt. Ik ben toen gestart bij een assurantiemakelaar en daar heb ik diverse vakdiploma’s gehaald. Na 8 jaar heb ik de overstap gemaakt naar een grote verzekeraar. En in 2002 kreeg ik bij een andere werkgever de kans om mijzelf te ontwikkelen in de letselschadebranche. Ook in die periode heb ik verschillende opleidingen gevolgd en mag ik mijzelf NIVRE Register Expert noemen.

Waarom kom je elke dag je bed uit om bij Hofmans aan de slag te gaan?

Voordat ik bij Hofmans kwam werken, heb ik mijzelf de vraag gesteld bij welk bedrijf ik graag zou willen werken. Vanuit mijn vroegere rol als letselschaderegelaar van de verzekeraar had ik al veel contact met verschillende belangenbehartigers. De contacten met de mensen van Hofmans sprongen daar positief tussenuit. Dat is voor mij een belangrijke reden geweest om bij Hofmans aan de slag te gaan. Een gerenommeerd letselschadebureau dat zich focust op de wensen en behoeften van de cliënt met als doel om een reëel en rechtvaardig resultaat te behalen. Daarbij kan ik de persoonlijke en professionele ondersteuning bieden die op dat moment nodig is en ga ik vol overgave aan de slag om mijn cliënt te ontzorgen. Dat geeft mij voldoening.

Welke letselschadezaak is je het meest bijgebleven?

Ik heb al veel heftige zaken met ernstig letsel voorbij zien komen waarbij de levens van het slachtoffer en het gezin volledig op zijn kop stonden. Dit zijn bijvoorbeeld zaken waarbij door televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan werd besteed.
Het valt mij op dat letsels bij kleinere ongevallen vaak worden onderschat. Ook door het slachtoffer zelf. Een voorbeeld daarvan is een frontale aanrijding tussen een fietser en een scooter. Mijn cliënt raakte daarbij bewusteloos en kon zich niets herinneren. Getuigen waren er niet en de politie had geen onderzoek gedaan. De verzekeraar wees de aansprakelijkheid af. Ik heb de verzekeraar erop gewezen dat de fietser als zwakkere verkeersdeelnemer door de wet wordt beschermd waarbij de bewijslast in feite wordt omgedraaid. De aansprakelijkheid werd alsnog volledig erkend. Vanwege het blijvend letsel heb ik bij de vergoeding rekening gehouden met toekomstige kosten waardoor mijn cliënt aangenaam verrast was over de hoogte van de schadevergoeding.

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!