Een werkweek bij Hofmans

Een werkweek bij Hofmans Letselschade

Op de website van de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (www.vjpp.nl) heeft onze collega Zohre Ahmedie haar werkweek beschreven.

De werkweek van… Zohre Ahmedie

Deze week schetst Zohre Ahmedie (28), letselschadejurist bij Hofmans Associates, haar werkweek.

zohreMaandag

Vandaag is een bijzondere dag, want Hofmans Letselschade is verhuisd. Na 18 jaar gevestigd te zijn in Oud-Zuid wordt het vanwege de groei tijd om naar een groter pand te verhuizen. Om ons nieuwe kantoor goed in te luiden leek het ons leuk om met zijn allen te ontbijten. Bij aankomst was de ontbijttafel prachtig gedekt en waren er volop lekkernijen. Na een gezellig ontbijt is het tijd om naar mijn nieuwe werkplek te gaan. Ik start met het inruimen van mijn ladekast en ga daarna ‘echt’ van start. Eenmaal gesetteld achter de computer neem ik mijn ongelezen e-mails door. De afgelopen vier maanden is het erg druk geweest op kantoor. Mijn cliëntenbestand is dan ook aardig toegenomen. Dit is ook terug te zien in het aantal e-mails die ik heb ontvangen na het weekend. Na de lunch verwacht ik een cliënt op kantoor. Client woont in Amsterdam en omdat het telefonisch contact moeizaam verloopt vanwege een taalbarrière leek het mij handig om cliënt face to face te zien ondanks dat zijn letsel (gelukkig) gering is. Na mijn lunch en de komst van cliënt besluit ik om nog twee dossiers op te starten voordat mijn werkdag voorbij is.

Dinsdag

Naast ons nieuwe kantoor zit er een sportschool. In het kader van ‘goede voornemens voor 2016’ heb ik om 7:45 uur een sportafspraak met mijn collega Lisa Bosveld. Na het sporten gaan wij gelijk door naar kantoor. Om 9:00 uur start mijn werkdag. Na het doornemen van mijn e-mails ga ik direct aan de slag met een aantal ‘zware dossiers’, nu ik nog fris en fruitig ben. ’s Middags, rond 14:00 uur, heb ik een bezoekafspraak in Hoorn. Aangezien het om een nieuwe zaak gaat en ik nog een aantal vragen heb voor cliënte – en cliënte waarschijnlijk ook voor mij – besluit ik om een half uur eerder bij cliënte te zijn dan de verzekeraar. Na de nabespreking met cliënte ga ik tegen 17:00 uur weg uit Hoorn en besluit ik om gelijk door te rijden naar huis.

Woensdag

Wederom start ik met het doornemen van mijn e-mails. Daarna pak ik mijn terugbelverzoeken op. Ik heb de hele dag om even goed te knallen. Vandaag houd ik mij met name bezig met het opstellen van regelingsvoorstellen en het schrijven van verweren. Tussendoor word ik vaak gebeld. Ondanks dat ik inhoudelijk bezig ben, kies ik er zelden voor om niet telefonisch beschikbaar te zijn voor mijn cliënten. Laat in de middag heb ik een afspraak met een senior van kantoor. Een keer per week kom ik met hem samen om te brainstormen over een aantal dossiers. Met onze bespreking sluit ik dan  ook mijn dag af.

Donderdag

Ook vandaag heb ik voor het werk gesport. Tot zover gaat het goed met mijn nieuwe voornemen! Op kantoor aangekomen screen ik mijn e-mails  en start ik zo snel mogelijk met het opstarten van een licht letsel zaak. Veel tijd heb ik niet deze ochtend, want om 11:00 uur hebben wij kantoorvergadering met aansluitend daarop een lunch. Hofmans Letselschade komt eens per maand samen om de laatste ontwikkelingen – zowel binnen kantoor als op het gebied van letselschade – te bespreken. Rond 13:15 uur ben ik terug op mijn plek en ga ik met de dossiers aan de slag die ik gisteren heb besproken met de senior. Dit pak ik bewust zo snel mogelijk op aangezien de bespreking dan nog vers in mijn geheugen zit. Voordat ik weet is het alweer 18:00 uur en ga ik richting huis.

Vrijdag

Na het screenen van mijn e-mails ga ik van start met het opstarten van twee dossiers. Sinds enkele maanden ben ik begonnen met zaken waarin mogelijk medische aansprakelijkheid speelt. Ik merk dat het opstarten van een medische zaak  veel tijd in beslag neemt. Ik heb hiervoor daarom een aantal uurtjes ingepland, een goede start is immers het halve werk! Na een telefoongesprek, het uitwerken van voornoemd gesprek en het versturen van een bevestigingsbrief plus machtigingen ben ik driekwart dag verder. Hierna besluit ik aan aantal cliënten op te bellen om te vragen hoe hun herstel verloopt. Dit koppel ik dan ook gelijk terug aan de verzekeraar. Met een borrel om 17:00 uur met collega’s sluit ik mijn werkweek af, weekend!

NB: voor het oorspronkelijke artikel, zie www.vjpp.nl/de-werkweek-van-zohre-ahmedie/.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!