Letselschade op het werk

Letselschade op het werk

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval bij het uitvoeren van uw werkzaamheden? Wellicht kwam dit door onveilige arbeidsomstandigheden. Zo kunt u als bouwvakker van een steiger zijn gevallen waarbij u rugletsel opliep of als machinebankwerker een vinger zijn kwijtgeraakt door een onveilige machine. Ongevallen met verstrekkende gevolgen. Er wordt hierbij ook wel gesproken van een bedrijfsongeval of een arbeidsongeval. In deze gevallen is het mogelijk om de werkgever aansprakelijk te stellen voor letselschade tijdens het werk.

Veelvoorkomende letselschade op het werk

Er zijn veel verschillende soorten letselschade op het werk te benoemen. Veelvoorkomende zijn:

  1. Letselschade door gladde (natte) vloeren in gebouwen
  2. Letselschade door verkeersongeval tijdens werktijd

Hofmans Letselschade helpt u gratis

Heeft u letselschade opgelopen op het werk? Bel dan met Hofmans Letselschade. Wij helpen u geheel gratis bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever. We zoeken uit of deze werkelijk aansprakelijk is. Voldeden de arbeidsomstandigheden en de gebruikte apparaten aan de voorgeschreven veiligheidseisen? Waren de instructies voor het uitvoeren van het werk duidelijk? Heeft uw werkgever alles gedaan om het ongeval te voorkomen? Is het voorval gemeld bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (voorheen Arbeidsinspectie)? Met al deze aspecten houden we rekening, zodat we een passende schadevergoeding voor u kunnen realiseren. Uiteraard gebeurt dat alles in goed overleg met u. De meeste werkgevers zijn verzekerd voor schade door een bedrijfsongeval.

Hoe hoog is de schadevergoeding?

Dat hangt af van de schadeposten waar u mee te maken heeft gekregen. Soms zijn er direct na het ongeval namelijk veel onkosten. Zoals medische kosten, maar bijvoorbeeld ook reiskosten omdat u zelf niet meer kunt fietsen of autorijden en u naar de dokter moet. Wellicht heeft u ook kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp. Wij kijken naar schadeposten waar u zelf misschien niet eens aan denkt. Daarnaast kunnen er problemen ontstaan op het werk, waarbij we met u meedenken over een oplossing.

Voorbeelden van onze cliënten

Onze cliënt Nick raakte een vinger kwijt door een onveilige machine. Na overleg met Hofmans Letselschade erkende de werkgever aansprakelijkheid. Door een aanpassing aan de machine kon hij toch weer zijn eigen werk uitvoeren. Anders was dat bij Rami, werkzaam in de bouw, die na de val van de steiger rugletsel opliep. Hofmans Letselschade zocht samen met hem en zijn werkgever naar een oplossing. Op kosten van de WA-verzekeraar van de werkgever werd hij omgeschoold tot technisch tekenaar. Hij werkt nu nog steeds met veel plezier bij hetzelfde bedrijf.

Heeft u letselschade? Bel ons vandaag nog.

Bent u slachtoffer geworden van een ongeval op uw werk, en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, of kom gerust langs op ons kantoor. We helpen u graag.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!