Letselschade voor passagiers in de bus

Letselschade voor passagiers in de bus

Buspassagiers moeten erop kunnen vertrouwen dat zij veilig worden vervoerd van A naar B. Meestal gebeurt dat ook probleemloos. Maar wat als de bus in botsing komt? Als er een defect optreedt aan het voertuig en u als reiziger verwondingen oploopt? Of, erger nog, als er sprake is van dodelijke slachtoffers? U moet er waarschijnlijk niet aan denken en toch is het belangrijk dat u weet wat uw rechten zijn. En heeft u daadwerkelijk schade geleden als gevolg van ontstaan letsel? Dan is het zaak de letselschade te verhalen op de aansprakelijke.

Aansprakelijk voor letsel in de bus

Een busmaatschappij is veelal aansprakelijk voor eventueel letsel dat reizigers oplopen in een bus. Of het nu gaat om openbaar vervoer of een touringcarmaatschappij. Want ook in een streekbus, intercitybus of touringcar hoort u zonder schade en letsel op de plek van bestemming aan te komen. Daar moet u van op aan kunnen. Toch loopt het helaas wel eens anders.

Oorzaken van busongevallen

De meeste ongevallen met de bus ontstaan doordat verschillende soorten verkeersdeelnemers met elkaar in botsing komen. Of wanneer een bus crasht tegen een stilstaand object. Ook kan een noodstop noodzakelijk zijn met alle gevolgen van dien. En omdat het dragen van gordels niet verplicht is in de bus, kunnen passagiers daarbij lelijk ten val komen.

Overmacht

Alleen wanneer er sprake is van overmacht, kan de vervoersmaatschappij niet aansprakelijk worden gesteld. Met ‘overmacht’ wordt bedoeld dat de chauffeur op geen enkele manier het busongeluk had kunnen voorkomen. Dit komt echter hoogstzelden voor en ook dan is het belangrijk dat er goed naar uw situatie en de geleden letselschade wordt gekeken.

Neem actie bij een busongeluk

Wanneer u als passagier betrokken bent geweest bij een busongeval, dan is er sprake van letselschade wanneer u door lichamelijk lijden schade ondervindt. Meld de schade direct bij de vervoersmaatschappij. Noteer, indien u daar toe in staat bent, ook namen en adressen van medepassagiers, zodat u getuigen heeft mocht dit nodig zijn.

Letsel door busaanrijding

Bent u zelf als weggebruiker in botsing gekomen met een bus? Dan kan dat resulteren in (ernstig) letsel. Lees hierover meer op letselschade door aanrijding met een bus.

Schadeclaim indienen?

De specialisten van Hofmans letselschade helpen u als getroffen busreiziger graag na een busongeluk bij het indienen van een letselschadeclaim bij uw vervoersmaatschappij. Wilt u uw mogelijkheden en kansen bespreken? Neem dan contact op met ons.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!