Letselschade voor passagiers in de trein

Letselschade voor passagiers in de trein

Wie als passagier gebruik maakt van de trein als vervoersmiddel, moet erop kunnen vertrouwen dat de trein veilig van A naar B rijdt. De risicoaansprakelijkheid van bijvoorbeeld de Nederlandse Spoorwegen of Arriva stelt dat het treinbedrijf verantwoordelijk is voor letselschade aan passagiers wanneer onderweg een ongeluk gebeurt.

Oorzaken van treinongevallen

Passagiers kunnen op verschillende manieren letselschade oplopen tijdens een reis met een trein. Er kan sprake zijn van een ontsporing of een fout van de machinist. Ook kan het gaan om een botsing, bijvoorbeeld een aanrijding met een andere trein of een botsing met een ander voertuig. Ook kan de trein tegen een voorwerp aan botsen.

Overmacht

Treinvervoerders kunnen een beroep doen op overmacht, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van blikseminslag. Als die claim wordt toegekend, dan is de vervoerder niet aansprakelijk voor letselschade en keert ook geen schadevergoeding uit. In de praktijk is er zelden sprake van overmacht. Passagiers die slachtoffer zijn geworden tijdens hun treinreis zullen doorgaans schadevergoeding uitgekeerd krijgen.

Actie nemen bij treinongeluk

Wanneer u als passagier betrokken bent geweest bij een treinongeval, dan is er sprake van letselschade wanneer u door lichamelijk lijden schade ondervindt. Meld de schade altijd bij de vervoersmaatschappij. Noteer ook de namen en adressen van medepassagiers, zodat u getuigen heeft wanneer dat nodig is.

Letsel door treinaanrijding

Wanneer u zelf als weggebruiker in botsing bent gekomen met een trein, dan kan dat resulteren in (ernstig) letsel. Lees hierover meer op Letselschade door aanrijding met een trein.

Schadeclaim indienen?

De specialisten van Hofmans Letselschade helpen u als getroffen treinreiziger graag na een treinongeluk bij het indienen van een schadeclaim bij de Nederlandse Spoorwegen of een andere treinvervoerder. U kunt bij ons direct uw schade melden. Wilt u uw mogelijkheden en kansen bespreken? Neem dan contact op met ons.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!