Letselschade door aanrijding met een trein

Letselschade door aanrijding met een trein

Bent u in botsing gekomen met een trein? Bijvoorbeeld bij het oversteken van een onbewaakte spoorwegovergang als fietser, motorrijder, automobilist of met de scooter. Of terwijl u als voetganger over het perron liep? Hofmans Letselschade zorgt ervoor dat uw belangen worden verdedigd.

Aansprakelijkheid bij treinbotsing

Wie verantwoordelijk is voor de schade bij een botsing met een trein, hangt af van verschillende factoren. Voetgangers, fietsers en kinderen tot 14 jaar genieten een ruime bescherming en hebben bij een aanrijding in het verkeer of een aanrijding in het OV vaak recht op minimaal een gedeeltelijke letselschadevergoeding.

Wanneer u tijdens de botsing bestuurder was van een gemotoriseerd voertuig, dan kunt u letselschade verhalen op de Nederlandse Spoorwegen, Arriva of een ander treinbedrijf.

Treinbestuurder niet aansprakelijk

De machinist van de trein is in principe nooit persoonlijk aansprakelijk voor letselschade door een aanrijding met een trein. Hij of zij is in dienst van een vervoersbedrijf en doorgaans is alleen diens werkgever is aansprakelijk voor een aanrijding met een derde partij.

Letselschade als passagier

Wanneer een trein in aanrijding komt, kunt u als inzittende van de trein ook letselschade oplopen. Lees hiervoor meer over letselschade voor passagiers in de trein.

Schadeclaim indienen?

Hofmans letselschade zet alles op alles om de schade die u heeft opgelopen – als direct of indirect gevolg van de aanrijding met een trein – te verhalen op de verantwoordelijke partij. U kunt direct uw schade melden bij ons. Kunt u uw werk niet langer uitvoeren zoals voor het ongeluk? Heeft u andere verantwoordelijkheden waar u hierdoor niet meer aan toe komt? Of heeft u vragen over uw mogelijkheden en kansen? Neem dan contact op met ons.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!