Letselschade door aanrijding met bus

Letselschade door aanrijding met bus

Het zal je maar gebeuren: letselschade door aanrijding met bus? Ongeacht of je voetganger, fietser, automobilist, motorrijder of op de scooter bent, er gelden aansprakelijkheidsregels net zoals bij een regulier verkeersongeval.

Aansprakelijkheid bij bus botsing

Wie verantwoordelijk is voor de schade het ongeval hangt af van verschillende factoren. Voetgangers en fietsers genieten een ruime bescherming en hebben bij een aanrijding in het verkeer of een aanrijding in het OV vaak recht op letselschadevergoeding. Zelfs wanneer zij zelf schuld hebben.

Bij gemotoriseerde voertuigen wordt gekeken naar wie de verkeersregels heeft overtreden. Dit bepaalt uiteindelijk wie er opdraait voor de schade. Dat geldt ook de eventuele letselschade. Bent u niet zeker van de situatie en heeft u vragen over de door u geleden schade? Hofmans Letselschade zorgt ervoor dat uw belangen worden verdedigd. Neemt u vooral contact met ons op.

Bent u als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig buiten uw schuld in botsing gekomen met een bus? Dan is het belangrijk dat u de juiste stappen neemt en dat uw belangen goed worden behartigd. De kans is groot dat de vervoersmaatschappij aansprakelijk gesteld kan worden en u kunt uw letselschade verhalen op deze maatschappij.

Buschauffeur niet persoonlijk aansprakelijk

De chauffeur van de bus is in principe niet persoonlijk aansprakelijk voor letselschade als gevolg van de aanrijding. Hij of zij is in dienst bij het vervoersbedrijf en als gevolg daarvan is diens werkgever aansprakelijk voor de aanrijding met een derde partij.

Letselschade als passagier

En hoe zit het dan wanneer een bus in aanrijding komt en u bent passagier? Kunt u als inzittende van de bus ook letselschade oplopen? Uiteraard komt dit voor en het is belangrijk dat u weet welke weg te bewandelen om uw schade te kunnen verhalen. U leest hiervoor meer op letselschade voor passagiers in de bus.

Schadeclaim indienen?

Hofmans letselschade staat u graag bij om de letselschade die u heeft opgelopen – als direct of indirect gevolg van de aanrijding met een bus – te verhalen op de verantwoordelijke partij. Kunt u uw werk niet langer uitvoeren of bent u anderzijds beperkt? Heeft u andere verantwoordelijkheden waar u door geleden schade niet meer aan toe komt? Of heeft u vragen over uw mogelijkheden en kansen? Neemt u dan contact op met ons.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!