Letselschade in het openbaar vervoer

Letselschade in het openbaar vervoer

Elke dag maken veel mensen gebruik van het openbaar vervoer. Op vaste tijden staat er volgens dienstregeling een vervoermiddel klaar dat passagiers van A naar B brengt. Dat gebeurt via een vaste route en reizigers mogen verwachten dat zij veilig op de plek van bestemming aankomen. Maar wat als dit niet zo is en er gebeurt een ongeluk onderweg? Passagiers zijn zelden verantwoordelijk voor een ongeval met de vervoerder waarmee zij reizen. Heeft u letselschade opgelopen als passagier in het openbaar vervoer? Neem dan contact op met Hofmans Letselschade.

Reiziger met letselschade

Lees meer over het vervoermiddel waarin u als passagier letsel heeft opgelopen:

Openbaar vervoer en medeweggebruikers

Niet alleen passagiers kunnen letsel oplopen tijdens het vervoer in een trein, tram, bus, metro of pont. Ook andere bestuurders in het verkeer en overige medeweggebruikers kunnen betrokken raken bij een ongeluk met een openbaar vervoermiddel. Of zij nu de weg oversteken als voetganger, in botsing komen als bestuurder van een auto/scooter of dat ze worden geschept als fietser. Letselschade ligt dan binnen de verwachtingen.

Medeweggebruiker met letselschade

Lees meer over het vervoermiddel waardoor u letsel hebt opgelopen als verkeersdeelnemer:

Oorzaken letsel in openbaar vervoer

Er zijn verschillende manieren waarop het mogelijk is letsel op te lopen bij het gebruik van openbaar vervoer of in het verkeer. Een veelvoorkomende is het vallen tijdens in- of uitstappen of tijdens het optrekken en remmen. Ook kan de bestuurder te hard een bocht nemen.

Daarnaast kan er sprake zijn van een eenzijdige aanrijding. Bijvoorbeeld wanneer uw bus of tram tegen een boom of geparkeerde auto rijdt. Ook kunt u vallen op het perron of bij de halte.

Botsing met bus of tram

Medeweggebruikers kunnen letselschade oplopen door toedoen van een openbaar vervoermiddel. De bestuurder van een bus, tram, metro of trein komt bijvoorbeeld in botsing met een auto, vrachtwagen of motor (of een ander vervoermiddel) waarin u rijdt. Ook in die gevallen kunt u mogelijk een letselschadeclaim indienen. Hofmans Letselschade helpt u daarbij en geeft advies, zonder kosten voor u en geheel vrijblijvend.

Heeft u letselschade?

Bent u slachtoffer tijdens een ongeluk met het openbaar vervoer? Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Kom dan vandaag nog in actie om vrijblijvend uw letselschade te melden, of kom langs op ons kantoor. We helpen u graag.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!