Letselschade door producten

Letselschade door producten

Wanneer een gebrekkig product bij normaal gebruik letsel bij u veroorzaakt, dan kunt u degene die het product op de markt heeft gebracht aansprakelijk stellen.

Voorbeeld van letselschade door een product

Een shampoofabrikant brengt een nieuwe shampoo op de markt. U koopt deze shampoo bij uw drogist, maar na een aantal keer wassen krijgt u zeer ernstige huiduitslag. Terwijl u het product normaal heeft gebruikt. De schade kan dan worden gevorderd bij degene die het product op de markt heeft gebracht. Het gaat bij productaansprakelijkheid overigens niet over producten die niet goed werken of kapot zijn gegaan.

Hoe kunt u een partij aansprakelijk stellen?

Degene die een product op de markt brengt, is aansprakelijk als er door dat product letsel ontstaat. Het kan daarbij gaan om de fabrikant, importeur, leverancier of een andere betrokken partij. Maar hoe stelt u die aansprakelijk? Laat dat maar aan ons over. We helpen u hier graag bij, geheel kosteloos. We zullen voor u onderzoeken of er sprake is van een gebrekkig product en wie er aansprakelijk kan worden gesteld. Een product is gebrekkig als het niet voldoet aan de eigenschappen die u er van mag verwachten. Belangrijk is om te weten dat er sprake is van een speciale verjaringstermijn, namelijk 3 jaar. Dat betekent dat de producent binnen 3 jaar aansprakelijk gesteld moet worden.

Hoe zit het met de schadevergoeding?

Hoe hoog de schadevergoeding zal zijn, ligt aan de ernst van de gevolgen. Hofmans Letselschade berekent de verschillende schadeposten, waar u wellicht mee te maken heeft gekregen na de letselschade door het product. Te denken valt aan medische kosten, maar bijvoorbeeld ook een pruik, zoals in het geval van onze cliënte Vera. Als gevolg van een gebrekkig product kreeg zij haaruitval en kon ze haar werk als stewardess tijdelijk niet uitoefenen. Hierdoor liep ze haar onregelmatigheidstoeslagen mis. Hofmans Letselschade heeft de shampooproducent aansprakelijk gesteld en onder andere de kosten van de pruik en de gemiste toeslagen voor Vera kunnen verhalen.

Heeft u letselschade? Bel ons vandaag nog.

Bent u slachtoffer geworden door een gebrekkig product, en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, of kom gerust langs op ons kantoor. We helpen u graag.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!