Letselschade door gebrekkige wegen of paden

Letselschade door gebrekkige wegen en paden

Wanneer bent u slachtoffer van letselschade door gebrekkige wegen en paden? Als een openbare weg, pad of stoep gebrekkig is, bijvoorbeeld door onvoldoende onderhoud, dan kan dit voor vervelende situaties zorgen. Zo kunt u door een losse putdeksel vervelend ten val komen, waarbij u zomaar uw enkel kunt breken. Een ander voorbeeld is een gat in de weg, waardoor u met de brommer over de kop slaat en een zware hersenschudding oploopt. In deze gevallen is er sprake van letselschade door gebrekkig onderhoud.

Veelvoorkomende letselschade door gebrekkige wegen en paden

Er zijn veel verschillende soorten letselschade door gebrekkige wegen en paden te benoemen. Veelvoorkomende zijn echter:

  1. Letselschade door losliggende stoeptegel(s)
  2. Letselschade door kuil(en) in de weg
  3. Letselschade door gladheid

Wie kunt u hiervoor aansprakelijk stellen?

De gemeente, provincie, waterschap of staat zorgt als ‘wegbeheerder’ voor het onderhoud van de weg, stoep of het fietspad, zodat deze goed begaanbaar zijn. Als u de wegen niet normaal kunt gebruiken, dan moet u hiervoor gewaarschuwd worden. Is hier niet goed voor gezorgd? Dan kan de wegbeheerder aansprakelijk zijn voor de ongevallen die daardoor plaatsvinden.

Hofmans regelt gratis uw schadevergoeding

Bent u slachtoffer geworden van bijvoorbeeld een gebrekkige weg of stoep, en heeft u hier bewijzen van? Bel dan vandaag nog met Hofmans Letselschade, we luisteren graag naar uw verhaal. Vervolgens bekijken we of we de wegbeheerder aansprakelijk kunnen stellen, en een schadevergoeding voor u kunnen realiseren. Hoe hoog deze zal zijn, hangt onder andere af van uw schadeposten na het ongeval. Het verhalen van de schade op de verantwoordelijke partij regelen we geheel gratis voor u.

Voorbeelden van schadeposten en vergoedingen

Soms zijn er direct na het ongeval veel onkosten. Te denken valt aan de schade aan uw kleding en voertuig, of medische kosten. Wellicht kunt u komende tijd niet meer fietsen, en bent u genoodzaakt met het openbaar vervoer te reizen, dat reiskosten met zich meebrengt. Ook is het mogelijk dat u huishoudelijke hulp moet inschakelen, omdat u dit zelf niet meer kunt. Schadeposten kunnen niet alleen direct na het ongeval een rol spelen, maar ook in de verdere toekomst. Soms ontstaan zelfs problemen op het werk. Zoals u leest, kunnen de kosten flink oplopen. We helpen u dan ook graag aan voorschotten, zodat u door het letsel niet in financiële moeilijkheden komt.

Onze cliënt Robert ging u voor

Robert werd slachtoffer van een losse putdeksel en liep behoorlijk letsel op aan zijn been. Hofmans Letselschade heeft de gemeente hiervoor aansprakelijk gesteld en ervoor gezorgd dat al zijn schade is vergoed. Toen hij tijdens zijn herstel niet mocht lopen, heeft hij ook de kosten van de tijdelijke hulp in de huishouding vergoed gekregen.

Heeft u letselschade? Bel ons vandaag nog.

Bent u slachtoffer geworden door bijvoorbeeld een gebrekkige weg, en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, of kom gerust langs op ons kantoor. We helpen u graag.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!