Letselschade tips

Letselschade tips

Wanneer u slachtoffer bent van letselschade, komt er veel op u af. U heeft misschien niet alleen lichamelijk ongemak, maar moet ook nog van alles regelen. De vraag is alleen: wat precies? Wij geven u graag alvast wat letselschade tips om u op weg te helpen.

Neem contact op met uw huisarts

Bent u gewond geraakt, ga dan binnen 48 uur bij uw huisarts langs. Hij of zij kan het letsel precies vaststellen en vastleggen. Dit is belangrijk voor uw dossier en het letselschadeproces.

Bewaar uw bonnen goed

Maakt u door de letselschade extra kosten? Houd deze zorgvuldig bij en bewaar de bonnen goed. Het gaat hierbij echt om kosten die u niet zou hebben gehad zonder het letsel.

Huishoudelijk werk

Kunt u door uw letsel geen of niet alle huishoudelijke taken meer uitvoeren? Dan kunt u bij Thuiszorg hulp aanvragen. Zij komen bij u langs om een indicatie af te geven. Hierin staat beschreven wat u niet meer zelf kunt doen en hoeveel uur u hulp nodig heeft. Wanneer de verzekeraar van de andere partij heeft erkend aansprakelijk te zijn, zullen wij deze kosten op hen verhalen.

Vervoer

Kunt u niet meer fietsen of autorijden? Dan kunnen uw reiskosten worden vergoed. Als u ook niet meer met het openbaar vervoer kunt reizen, dan is het mogelijk dat ook de taxikosten vanuit het ziekenhuis worden verhaald op de tegenpartij. In het geval van vervangend vervoer geldt: als uw auto of motor niet meer bruikbaar is door het ongeval, dan worden de huurkosten van een vervangend voertuig maximaal twee weken voor 75% vergoed. De reden hiervan is dat u zonder het ongeval ook kosten had gemaakt voor het gebruik van uw eigen auto of motor.

Verzekeringen

Ga na welke van deze verzekeringen u heeft afgesloten:

-Rechtsbijstandverzekering
-Ongevallenverzekering
-Reisverzekering/annuleringsverzekering
-Arbeidsongeschiktheidsverzekering (als u niet in vaste dienst bent)
-Ziektekostenverzekering

Voorschotten

Als u al wel extra kosten moet maken door uw letselschade, maar uw zaak is nog niet afgerond, dan kunnen wij bij de andere partij alvast een voorschot aanvragen. Te denken valt aan reiskosten, huishoudelijke hulp of het inhuren van een tuinman. Met de voorschotten kunt u de rekeningen direct betalen, en komt u niet in financiële problemen terecht.

Hofmans Letselschade helpt u kosteloos

We hebben nog meer letselschade tips voor u verzameld op onze pagina met praktische adviezen. Maar u mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen of langskomen op kantoor. De koffie staat klaar.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!