Letselschade in het verkeer

Letselschade in het verkeer

Verkeersongelukken kunnen een grote impact hebben. Een fout kan (soms) grote gevolgen hebben. De bescherming van een verkeersslachtoffer is in Nederland wettelijk geregeld, ongeacht de omvang van het letsel. Het is niet in alle gevallen duidelijk wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Wij kunnen u helpen bij het verhalen van de opgelopen letselschade in het verkeer. Als de dader onbekend is kunnen wij u helpen aanspraak te maken op het waarborgfonds. Indien de dader wel bekend is dan regelen wij het met de verzekering van de tegenpartij.

Voorbeelden van letselschade in het verkeer kunnen zijn:

Letselschade met de fiets

Fietsers en wandelaars zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Deze groep heeft extra bescherming volgens de wet. Dit betekent dat in het geval u wordt aangereden door een auto, vrachtwagen of een scooter de tegenpartij minimaal voor 50% aansprakelijk gesteld kan worden. In het geval dat een kind tot 14 jaar wordt aangereden is de tegenpartij voor 100% aansprakelijk (ook als de schuld bij het kind ligt).

Letselschade door paaltjes

Het beurt nog wel eens dat een fietser tegen een object aanrijdt – zoals een paaltje – wat is geplaatst door de gemeente. Bij een dergelijke aanrijding is het de vraag of de gemeente in gebreke is gebleven of dat het aan uw eigen onoplettendheid ligt. De gemeente heeft namelijk een zorgplicht.

Zij dienen ervoor te zorgen dat personen veilig en dus zonder gevaar gebruik kunnen maken van de weg en/of het fietspad. Daarentegen gaat de zorgplicht niet zover dat er rekening gehouden dient te worden met weggebruikers die in de algemene zin de veiligheid niet handhaven. Mede door dit gegeven is het soms lastig om letselschade te verhalen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij de (meeste) zaken die wij behandelen toch succesvol afronden.

Letselschade met een scooter

Een scooter is kwetsbaar in het verkeer. Bij een aanrijding met een auto kan er ernstig letsel ontstaan. Een scooter of een brommer behoort niet tot de kwetsbare weggebruikers. Daarom is de veroorzaker volledig aansprakelijk. Hierbij worden de regels toegepast alsof er twee auto’s een aanrijding hebben gehad. Ondanks dit gegeven heeft een bestuurder van een scooter een vele grotere kans ernstig letsel op te lopen bij een ongeluk dan een bestuurder van een auto.

Deze schade is te verhalen op de veroorzaker. Heeft u letsel opgelopen in het verkeer? Dan helpen wij u graag verder. Neem contact op met onze schade specialisten, dan beoordelen zij direct geheel kosteloos en vrijblijvend uw casus.

Letselschade met de auto

Een verkeersongeval met een auto kan grote gevolgen voor u en eventuele inzittenden hebben. Diverse soorten lichamelijke klachten komen dan ook regelmatig voor, zoals whiplash, hersenschuddingen, kneuzingen of ander (ernstige) lichamelijk letsel. Daarnaast kunt u ook psychische klachten hebben na een ongeval zoals angst of andere klachten.

Als u bij een ongeval letsel heeft opgelopen (zowel lichamelijk als psychisch) dan heeft u mogelijk recht op een (letsel)schadevergoeding. De kosten die u bijvoorbeeld maakt voor het repareren van de auto zijn voor de hand liggend, maar u hebt ook recht op een schadevergoeding van andere kosten zoals medische kosten en extra kosten voor bijvoorbeeld een (tijdelijke) huishoudelijke hulp.

In het geval dat u een ongeluk heeft gehad en heeft daarbij uw gordel niet gedragen dan is de kans groot dat u niet een volledige schadevergoeding krijgt uitgekeerd. Hofmans Letselschade heeft jarenlange ervaring op het gebied van (letsel)schadevergoedingen en helpt u graag om de schade te verhalen op de tegenpartij. Neem gerust contact op, dan bekijken wij geheel gratis uw situatie.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!