Letselschade door voedselvergiftiging

Een ongaar stuk kip, vlees dat te lang buiten de koeling bleef, onhygiënische werkomstandigheden in de keuken: het kan ertoe leiden dat u letselschade door voedselvergiftiging oploopt. Of nadat u thuis besmette producten eet. Soms zorgt dat voor medische kosten, werkverzuim of andere letselschade.

Wat is voedselvergiftiging?

De afvalstoffen van bepaalde schimmels, bacteriën en virussen in uw eten kunnen een infectie aan uw maag of darmen veroorzaken. Deze komen op uw bord terecht door slechte hygiëne en achteloos omspringen met HACCP-regelgeving. Enkele ziekmakers zijn bijvoorbeeld:

 • Campylobacter
 • E-coli
 • Listeria
 • Norwalk
 • Salmonella
 • Stafylokokken

Door onzorgvuldigheid van het restaurant, cafetaria of snackbar waar u heeft gegeten, kunt u schade ondervinden. Het bedorven voedsel kan zijn gekocht in een winkel, of het is besmet geleverd door een fabrikant of leverancier.

De RIVM is in staat om de listeria-bacterie via DNA-onderzoek exact te herleiden tot de bron van de besmetting. Daarmee komt onomstotelijk vast te staan wie verantwoordelijk is voor de voedselbesmetting.

Veelvoorkomende letselschade door voedselvergiftiging

Krampende pijn, misselijkheid, koorts, overgeven en diarree binnen 8 tot 24 uur na een besmetting zijn de symptomen die aangeven dat er sprake kan zijn van een voedselvergiftiging. Soms heeft een voedselvergiftiging ernstige complicaties tot gevolg, waardoor een ziekenhuisopname noodzakelijk is. Voorbeelden van schade, waarvoor u aanspraak kunt maken op een schadevergoeding:

 • medische kosten, niet gedekt door de zorgverzekering;
 • medicijnen waar u een eigen bijdrage voor moet betalen;
 • hulp in de huishouding omdat u te ziek bent om dit zelf te doen;
 • verlies van inkomen omdat u een tijd niet kunt werken;
 • het aanspreken van uw eigen bijdrage van de zorgverzekering;
 • kosten door een studieachterstand.

Alle financiële schade die u lijdt, komt voor rekening van de veroorzaker van de voedselvergiftiging.

Wat te doen in het geval van letselschade door voedselvergiftiging?

Wanneer u een product koopt dat u kunt opeten of drinken, dan gaat de restauranthouder, winkelier, fabrikant of cafetariahouder een resultaatsverbintenis aan. Zij zijn er verantwoordelijk voor u onschadelijk en onbesmet voedsel aan te bieden. Bij een voedselvergiftiging zijn zij daarom aansprakelijk zijn voor alle eventuele letselschade die u oploopt. Niet alleen de productaansprakelijkheid ligt bij de restauranthouder, winkelier of fabrikant, maar ook de bewijslast.

Bent u slachtoffer geworden van een voedselvergiftiging? Bel dan met Hofmans Letselschade. Wij helpen u van begin tot eind helemaal kosteloos. Samen met u gaan we onderzoeken of de restauranthouder, winkelier of fabrikant aansprakelijk is. En wat de omvang is van de geleden schade.

Hoe hoog is de schadevergoeding?

Heeft u te maken gehad met ziekmakend voedsel, dan is de veroorzaker daarvan aan te spreken op de financiële consequenties die de besmette maaltijd of het bedorven eten voor u tot gevolg had. Heeft u extra kosten moeten maken, of heeft u inkomen gemist door de voedselvergiftiging, dan kunt u al uw schade verhalen op de veroorzaker.

Bij het bepalen van de omvang van uw schade houden we ook rekening met schadeposten waar u misschien niet direct aan denkt. Zoals reiskosten of kosten voor het inschakelen van huishoudelijke hulp.

Heeft u letselschade? Bel ons vandaag nog.

Bent u slachtoffer geworden van voedselvergiftiging, en bent u benieuwd of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op, of kom gerust langs op ons kantoor. We helpen u graag.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Schade melden

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!

Contact opnemen