Letselschade door sportongeval

Letselschade door sportongeval

Tijdens sportieve activiteiten gebeuren regelmatig ongelukken. Een tackle, in aanraking komen met een hockeystick of tijdens het wielrennen ongelukkig ten val komen. Letselschade door sportongeval is zo opgelopen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen ongelukken door onsportief gedrag of een sport-spelsituatie. Als u een blessure oploopt tijdens een wedstrijd (sport-spelsituatie) is de veroorzaker minder snel aansprakelijk dan wanneer u dit buiten het veld of na de wedstrijd oploopt. Er dient tijdens sport rekening te worden gehouden met een ongelukkige samenloop van omstandigheden waardoor u letsel kunt oplopen. Dit valt onder het risico van de betreffende sport.

Enkele voorbeelden van letselschade door een sportongevallen zijn:

Letselschade door voetbal

Heeft u tijdens een voetbalwedstrijd letsel opgelopen door het toedoen van iemand anders? Was deze overtreding op u buitensporig te noemen? Dan heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Overtredingen die worden gemaakt en die gewoonweg niet op het voetbalveld thuishoren kunnen als buitensporig worden betiteld. Denk bijvoorbeeld aan een kneuzing of breuk door een gemene tackle. Komt deze situatie u bekend voor? Dan kunnen kunnen wij u helpen met het verhalen van de opgelopen schade.

Letselschade door hockey

Hockey is een veel beoefende sport, en zeker niet zonder risico. De bal kan tegen u aankomen waardoor u soms ernstig letsel kunt oplopen. Hierbij kunt u denken aan een kneuzing aan een arm of bene of de bal die het gezicht raakt en u draagt een bril. Dit kan allemaal (ernstig) letsel veroorzaken.

Wanneer u letsel oploopt door onacceptabel spelgedrag kunt u wel degelijk een schadevergoeding claimen bij de veroorzaker. Naast letsel aangebracht door tegenstanders of medespelers, kunt ook letsel oplopen door andere omstandigheden. U kunt hierbij denken aan een blessure als gevolg van slecht onderhoud van de (sport)velden of onvoldoende warming up.

Denkt u letselschade te hebben opgelopen tijdens het sporten? Dan helpen wij u graag met het beoordelen van uw situatie. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. Neem direct contact op met onze letselschade specialisten, die helpen u graag verder.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!