Letselschade door losliggende stoeptegel(s)

Letselschade door losliggende stoeptegel(s)

Een valpartij op straat kan u zomaar overkomen. Dit kan gebeuren doordat er een stoeptegel niet goed (meer) ligt en u daarover struikelt. In veel gevallen staat u op en loopt snel door. Maar in het geval u ongelukkig terecht komt en een lichaamsdeel kneust of breekt is het een ander verhaal. Dan kan letselschade door losliggende stoeptegel(s) ontstaan. Als een stoep niet goed onderhouden wordt of een gebrek vertoont is de wegbeheerder hiervoor verantwoordelijk. Over het algemeen is in dit geval de gemeente de wegbeheerder. Zij moeten ervoor zorgen dat stoepen netjes onderhouden zijn en goed begaanbaar zijn.

U kunt daarom de gemeente aansprakelijk stellen voor het gebrek aan de stoep waardoor u bent gevallen. Het is alleen wel afhankelijk van de omstandigheden of er volledige letselschadevergoeding toegewezen kan worden. De gemeente moet namelijk wel op de hoogte zijn geweest van het gebrek aan de stoep en zij moeten voldoende tijd hebben gehad om de stoep te kunnen herstellen. Indien beide zaken het geval zijn dan is de gemeente in gebreke gebleven.

Voorbeelden van veel voorkomende letsels door gebrekkige wegen of paden zijn gestuite enkels, gebroken been, een hersenschudding of schaafwonden i.c.m. kapotte kleding.

Bent u gevallen of gestruikeld door een losliggende stoeptegel of een slecht onderhouden weg of pad? En heeft u daarbij schade opgelopen? Dan kunt u vrijblijvend met één van onze letselschade specialist contact opnemen, dan bekijken die u situatie en mogelijkheden voor het verhalen van de opgelopen schade.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!