Letselschade door gladheid

Letselschade door gladheid

Door opgevroren weggedeelten gebeuren er regelmatig ongelukken. In de wintermaanden zorgt dit met name voor veel blikschade, maar het kan ook lichamelijk letsel veroorzaken; letselschade door gladheid. Wie is er verantwoordelijk als de weg, stoep of het fietspad bevroren is, en je komt ten val of maakt een botsing? Het uitgangspunt is dat iedere weggebruiker een eigen verantwoordelijkheid heeft.

Daarbij moet er rekening gehouden worden met slechte weersomstandigheden en dient men daarop anticiperen. Daarom is in principe degene die het ongeluk veroorzaakt ook aansprakelijk.

Maar de aansprakelijkheid kan ook bij de wegbeheerder liggen. Dit kan de gemeente zijn (binnen de stadsgrenzen/bebouwde kom) of de overheid (buiten de stadsgrenzen/bebouwde kom). De gemeente en de overheid hebben allebei de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat iedereen veilig gebruik kan maken van de wegen, fietspaden en stoepen.

Als de weg of stoep gebrekkig (onderhouden) is, en het is aantoonbaar dat gemeente of overheid niet voldoende inspanningen heeft geleverd om de gevaarlijke situatie te voorkomen dan is het mogelijk de gemeente of overheid aansprakelijk te stellen. Zij hebben dan niet voldaan aan hun wettelijke zorgplicht.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Affectieschade

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!