Letselschade door een paard

Letselschade door een paard

Paardrijden is een veel beoefende sport. Het is alleen niet zonder risico. Je kunt een trap krijgen van een paard, gebeten worden of eraf vallen. Uiteraard hoopt u dat het nooit uzelf overkomt maar indien het toch gebeurd is het fijn als u de letselschade door een paard kunt verhalen.

De eigenaar van het paard (dit kan ook de manege zijn) is aansprakelijk voor uw letsel. De eigenaar van het paard heeft in veel gevallen een aansprakelijkheidsverzekering waardoor de schade vergoed kan worden.

In de praktijk blijkt dat indien u letsel oploopt tijdens het paardrijden, niet het volledige bedrag aan schadevergoeding wordt uitgekeerd aangezien men stelt dat een percentage eigen schuld in het spel is. Op een manege zie je regelmatig bord met de strekking “paardrijden op eigen risico”. Alsnog is de manege aansprakelijk.

Heeft u letselschade opgelopen door een paard? Neem dan vrijblijvend contact op met onze letselschade specialisten. Zij helpen u graag verder met uw vragen en bekijken geheel vrijblijvend uw situatie.

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!

Denkt u letselschade te hebben? Wij helpen u graag verder!