Shockschade

Shockschade

Een dierbare naaste zien verongelukken, dat is shockerend. De schade die zoiets teweegbrengt bij een familielid, heet shockschade, schrikschade of confrontatieschade. De schok van het zien van een ongeluk, en de schade die dat teweeg brengt bij slachtoffers, kan traumatisch zijn voor de heel naaste, directe familieleden. Het kan leiden tot psychische problemen: PTSS, ofwel post traumatische stress stoornis. Een psychiater kan deze stoornis vaststellen.

Fysiek letsel door extreme stress

Shockschade leidt niet alleen tot geestelijk letsel. Hieruit kunnen ook lichamelijke gevolgen voortkomen. Zoals hyperventilatie, een hartaanval, of andere psychosomatische problemen. Hierdoor kan het nodig zijn extra kosten te maken. Of u kunt uw werk niet langer uitvoeren zoals voorheen en lijdt daardoor inkomensverlies.

Affectieschade

De pijn en het verdriet die ontstaan bij naasten door het zien van een de schokkend ongeval, beoordeelt de Hoge Raad niet als shockschade. Bijvoorbeeld wanneer een kind zijn of haar moeder aangereden ziet worden. Zulke immateriële schade noemen we affectieschade. Deze ontstaat door een ernstige verwonding of overlijden van een dierbare.

Letselschade: laat u bijstaan

Bent u zelf het slachtoffer van letsel door een verkeersongeluk of een arbeidsongeval, dan heeft dat verregaande gevolgen. Ook kan er na een ongeval met letsel een geschil ontstaan tussen u en uw verzekeraar. Laat u zich dan deskundig bijstaan door een van de specialisten in letselschade van Hofmans Letselschade.

Heeft u last van shockschade?

Is er een vreselijk ongeval gebeurd met iemand die u heel nabij staat? Heeft u dat ongeluk persoonlijk gezien en heeft u daar langdurig last van? Wij bekijken graag samen met u of u de aansprakelijke partij ook aansprakelijk stellen voor shockschade of andere immateriële schade. Hofmans Letselschade adviseert u hier kosteloos en vrijblijvend over. Neem direct contact op met ons.

Gratis advies nodig?

020-4714004

Of mogen wij u terug bellen?

Laat uw telefoonnummer achter, u krijgt dan gratis advies van onze letselschade expert.

Hoe werkt het?

1. Letselschade gratis melden
2. Letselschade expert neemt contact op
3. Wij gaan aan de slag
4. Klaar!